Ting & sager  >  A trower lige a vil høre lidt radio!


1. december 1991

Det oplyses her til aften at arbejdet på storebæltsforbindelsen igen er ramt af endnu et uheld. Sent på eftermiddagen fandt man en stærkt forkommen skotsk arbejdsdreng i det hydrauliske system på en af de fire boremaskiner, som er i færd med at grave tunnelen fra Sjælland til Sprogø. Aktieselskabet Storebæltsforbindelsens direktør Andreas Poulsen udtaler til Radioavisen: "Jeg har aldrig hørt om noget lignende."
Og vejret: Det stormfulde vejr fortsætter, vi kan i nat...


3. december 1991

Det oplyses her til aften, at et enigt Folketing har besluttet at bygge fast forbindelse til Anholt og Læsø. Forbindelsen skal bestå af en hængebro fra Grenå til Anholt, og herfra en 5-sporet tunnel videre til Læsø. Ingen har tidligere hørt om planerne, og iagttagere på Christiansborg giver udtryk for at de aldrig har oplevet noget lignende. Formanden for Kommunernes Mandsforening, Århus-borgmesteren Simon Thorkildsen mener, at beslutningen må være blevet presset igennem af københavnske politikere udelukkende med det formål at forhindre at Århus skulle få den næste bro. I en udtalelse fra Simon Thorkildsen hedder det: "Jeg tager det som et nyt udtryk for det sædvanlige københavneri. Århus burde som landet andenstørste by være den næste der stod for tur til at få en bro". Og han fortsætter, "det her skal vi nok huske næste gang København vil bygge en bro et eller andet sted hen."
Og vejret: Det stormfulde vejr fortsætter, vi kan I nat...


6. december 1991

EF har I dag godkendt den danske regerings beslutning om at bygge en fast forbindelse fra Grenå over Anholt til Læsø. Den eneste betingelse for godkendelsen er, at ingen danske arbejdere må deltage i byggeriet. "Jeg har aldrig hørt om noget lignende, men mener bestemt, at det kun er en rimelig betingelse, og jeg betragter det som en stor sejr", udtaler trafikminister Kaj Tunnel Indkast, der vurderer at den ny storbro vil koste samfundet ca. 435.850 kroner, og vil stå færdig ved udgangen af det kommende år. Trafikministeren udtaler videre: "Det første vi nu skal gøre, er hurtigst muligt at sælge samtlige af DSB's færger i Kattegat".
Og vejrudsigten: I nat vil stormen fortsætte uændret.


11. december 1991

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden de sidste 3 måneder har været støt stigende. Flere store virksomheder varsler masseafskedigelser - bl.a. oplyser musik- og showtrioen De Nattergale, at de står overfor at skulle fyre 800 mand. I en pressemeddelelse udtrykker trioen stor bekymring for de 800 mands videre skæbne. "Vi har aldrig oplevet noget lignende, men vi må efterhånden se i øjnene, at det fra starten måske nok var lige lovligt optimistisk at ansætte 800 mand, men det gik jo lige så godt - og når man nu ser på Kim Larsen og Anne Linnet og så'n," lyder det fra De Nattergale, som i øvrigt skyder hele skylden på trafikministeren.
Og vejret: Stormen fortsætter, og temperaturen bliver noget under...


14. december 1991

... og det sagde hun å' i går. Og vi har netop - netop modtaget et telegram; Til stor forbløffelse for indbyggerne begyndte rådhusklokkerne i København for få minutter siden at spille melodien "Og hans far var vognmand i Slagelse". Klokkespillets teknikere er blevet tilkaldt, men ser sig ikke umiddelbart i stand til at stoppe det. Og vi har modtaget et andet telegram; Momsen på alle dagligvarer pludselig uden varsel steget 10 %. Regeringen er hasteindkaldt, og i en udtalelse fra skatte- og energiminister Anders Fjog Rasmussen hedder det: "Jeg har aldrig oplevet noget lignende, men synes det lyder interessant." Og ud...


21. december 1991

Tidligere landbrugsminister Anker Fodkoe har i dag i Folketingets trafikudvalg fremsat forslag om en fast forbindelse mellem Bornholm og Christiansø. Den tidligere minister forestiller sig en togtunnel kombineret med hængebro. "En sådan forbindelse er simpelthen en nødvendighed for erhvervslivet på øen," siger Fodko til Radioen, og fortsætter, "med den erfaring vi efterhånden har med brobyggeri her i landet, er det ikke urealistisk at antage at forbindelsen vil kunne stå færdig til nytår. Jeg har aldrig tidligere fundet på noget lignende," slutter den tidligere minister. Den ny Bornholm-Christiansø forbindelse ventes vedtaget på et ekstraordinært møde i Folketinget her til aften.
Og vejret: Den voldsomme storm fortsætter endnu et par dage.


23. december 1991

Efter at den ny bro- og tunnelforbindelse mellem Bornholm og Christiansø blev vedtaget i forgårs, fremsatte verdensminister Uffe Sprællemand-Jensen i dag et forslag om fast forbindelse mellem Christiansø og henholdsvis Estland, Letland og Litauen. Der er i den fremlagte plan tale om en to tunneler og en kombineret høj- og hængebro. Forslaget udløste en heftig miljødebat, som mundede ud i en enstemmig vedtagelse af planen. Byggeriet starter efter planen i morgen formiddag kl. 10, og ventes færdigt inden aften. Sprællemand-Jensen vil selv være til stede og tage det første spadestik. Verdensministeren har i øvrigt lige fået rejst en statue af sig selv i Letlands hovedstad, Riga. Ved afsløringen af statuen brød folkemængden ud i spontan jubel og råbte taktfast: "Vi har aldrig set noget lignende".
Og vejret: Stormen bliver ved, men kan nu...


DE NATTERGALE - DET ER BÅR’ DÆJLIG!
Den knaldhamrende uofficielle fanside
Webmaster: Jens Nørkjær
Kontakt: webmaster@nattergale.dk

Chart.dk