Biografi  >  Biografi: Viggo Sommer


Viggo Sommer

1957: Fødes langt ude på landet, et sted i Jylland

1967: Får i julegave en guitar, indkøbt pr. postordre fra Daells Varehus. Pris 50 kroner. Instrumentet er spilbart men heller ikke mere. 1968: Viggo påbegynder undervisning i klassisk guitarspil i den nærmeste, større by, med politiassistent Leif Skytte som lærer.

Opretter sammen med broderen og naboens søn et orkester ved navn "Taifuns". Besætning: Banjo, guitar og trommer.

"Taifuns" optræder for første gang i marts måned på det lokale hotel (Ansager Hotel), som gymnastikafslutningsfestunderholdning, sammen med to syngende piger fra broderens klasse. Musik: "Der er lys i lygten, lille mor" og "Ved landsbyens gadekær".

Viggo indtræder senere på året i Grindsted FDF-orkester som basunspiller. Leder: Tysklærer Dressen.

Sidst på året køber Viggo en nyere, brugt guitar med større spilbarhed.

1969: Fødegården nedbrænder og basunen går tabt.

1970: Konfirmeres og indkasserer ved denne lejlighed et større pengebeløb, som hurtigt – med imod moderens vilje - omsættes i en basguitar med forstærker.

I årene '68 - '79 spiller Viggo i danseorkestret "Taifuns" sammen med sin bror. Orkestret besøger en stor del af Jyllands forsamlingshuse og kroer. Viggo husker fra denne periode specielt een begivenhed:

"Vi stod på et tidspunkt og manglede et nyt øvelokale. Min far tilbød at bygge et til os i den ene ende af svinestalden, hvilket vi med glæde tog imod. Efter en uges sponplade-lægte-søm-av for satan-skruer-maling-arbejde stod det klar, og vi rykkede ind.

Tre uger senere skulle vi spille på Ansager Hotel, hvilket var vor absolutte hjemmebane, og vi glædede os. Vi tog tidligt af sted, så vi havde god tid til at stille op, hvorefter vi spillede et par numre igennem og gik så ind i restauranten for at spise. Efter nogen tid hørte vi kromanden og en tjener snakke om, at der var en mærkelig lugt inde i salen. Det tænkte vi selvfølgelig ikke nærmere over, før vi gik ind for at gøre klar til at spille.

Der lugtede af svin.

Vi snakkede ikke om det, gjorde ikke noget, spillede bare som vi plejede, men vi vidste jo, at lugten stammede fra vores instrumenter og lydanlæg. Ingen blandt publikum den aften fandt ud af hvor lugten kom fra, men alle var - da der var blevet rigeligt varmt - enige om, at der lugtede af svin. Senere fandt vi et andet øvelokale."


(kilde: koncertprogrammet til 'Nu griber det godt nok om sig')

DE NATTERGALE - DET ER BÅR’ DÆJLIG!
Den knaldhamrende uofficielle fanside
Webmaster: Jens Nørkjær
Kontakt: webmaster@nattergale.dk

Chart.dk