Biografi  >  De Nattergale – kort fortalt


De Nattergales varemærke er den perfekte sammenkogning af musikalitet, sammenspil og det gode, jyske lune. Det har aldrig været de store armbevægelser, der har drevet værket, men derimod de små bemærkninger, den jævne mands virke, og underdrivelse frem for overdrivelse. Humoren er underfundig og underspillet, og selve konstellationen ”De Nattergale” omtales af gruppen selv ofte blot som ”det lille orkester”. Og det er netop det, der definerer De Nattergale: det musikalske overskud i samspil med den underspillede jyske humor.


Viggo Sommer

Viggo Sommer er den selvudnævnte ”værkfører” i orkestret. Han er det ledende midtpunkt, også selvom han måske i virkeligheden står længst til højre på scenen. Han holder styr på tropperne og sætter gang i sagerne, samtidig med at han holder et vågent øje med den rivende udvikling og passer på det hele ikke tager overhånd. Viggo er bas med stort B, og det kommer til selvsvingende udtryk både gennem hans dybe sangstemme og med de rungende strenge, han slår an.


Uffe Rørbæk

Uffe Rørbæk er orkestrets store sprællemand, som man aldrig helt ved, hvor man har. Det ene øjeblik sidder han stille og roligt og slår tonerne an ved Carstens mors stueorgel, det næste springer han med sine lange lemmer rundt på scenen (eller måske ligefrem ud fra scenen!), mens han kaster skjorten af sig og begynder at slå vejrmøller eller det, der er værre. Uffe er en handlingens mand med kærlighed til den veludførte melodilinje, og han mestrer at spille på mange tangenter samtidigt, både de sorte, de hvide og de virkelig mærkelige.


Carsten Knudsen

Carsten Knudsen er kendt som den stilfærdige i gruppen, og omtales på scenen ofte som ”den lille kammerat”. Han er det tænksomme gemyt, der pludselig kan lade tankerne fare ud ad en skæv tangent, som drejer situationen 180 grader rundt. Man skal dog ikke lade sig forlede til at tro, at Carsten er tavs som en væg. Får han først munden på gled, er der nærmest ingen ende på hvad han kan levere af karsken bælg, gerne akkompagneret af sit usvigelige guitarspil.

DE NATTERGALE - DET ER BÅR’ DÆJLIG!
Den knaldhamrende uofficielle fanside
Webmaster: Jens Nørkjær
Kontakt: webmaster@nattergale.dk

Chart.dk